Ontdek meer over onze zero energy pools

Duurzame zwembadtechnologie

Leisure Pools is marktleider op het gebied van uiterst duurzame monoblok zwembadtechnologie. Het zero-energy programma is een geïntegreerd online systeem dat energie slim bijstuurt en in staat is om te communiceren met de technieken in de woning.

Wist u trouwens dat slechts 37% van de opgewekte zonne-energie in huis, door middel van zonnepanelen, effectief gebruikt wordt en dat de overblijvende energie verloren gaat? Dit komt doordat we overdag vaak buitenshuis werken, waardoor we vervolgens een relatief laag verbruik hebben. Nochtans, wordt er op deze momenten wel de meeste stroom opgewekt door de zonnepanelen. Bij Leisure Pools zagen we dit gegeven als een opportuniteit. We bouwen nu zwembaden op een nieuwe en energiebesparende manier.

We voorzien het zwembad van een totaal geïntegreerd online systeem met een PLC-sturing in combinatie met een warmtepomp, zonnepanelen en een slimme meter die van het zwembad een thermische batterij maakt. Zo verbruikt u minder energie én kan u zwemmen in aangenaam warm water!

Innovatieve buffer

Het technisch pallet beschikt over een eenvoudige digitale knop met diverse opties om uw zwembad op te warmen: zo snel mogelijk, ecologisch of uiteraard zero-energy. Dit laatste is waar het allemaal om draait.

Dankzij de PLC-sturing kunnen de zwembadtoestellen communiceren met de slimme meter. Zo wordt het overschot aan energie gebruikt om het zwembadwater op te warmen en fungeert uw zwembad als thermische batterij.

Bestaande installaties

Er wordt een buffer opgebouwd die een aantal graden warmer is dan de temperatuur die u beoogt. Wanneer de buitentemperatuur vervolgens daalt, zal de warmte van het water beter behouden blijven. Wel belangrijk is dat u een goed geïsoleerd zwembad heeft zodat de warmte niet kan ontsnappen. Als optimale afdekking van het zwembad kiest u idealiter voor solar lamellen. Deze houden het water extra warm aan de hand van hun serre-effect. Deze techniek wordt ook toegepast op bestaande zwembadinstallaties.

Je gegevens