>

Zwembad aanleggen

>

Zwembad in de tuin

Een eigen zwembad in de tuin, heerlijk !

Bestaat er iets beters dan een frisse duik nemen in het zwembad op een zomerse dag? Ja, heerlijk onspannen en genieten van de rust in je EIGEN zwembad. Zo’n zwembad is bovendien niet alleen leuk, het kan een echte meerwaarde zijn. Zeker op warme dagen! Wil je maar al te graag een zwembad in je tuin? Lees dan verder en ontdek waar je op moet letten als je een zwembad koopt.

Het zwembad aanleggen: meer dan een zwembad alleen

Jouw zwembad moet natuurlijk perfect in je tuin passen. En daar komt wel wat bij kijken. Ga je voor een bouwkundig of een monoblok zwembad? Welke afwerking wil je? Welke zwembadverlichting past erbij? Welke zwembadafdekking of zwembadverwarming? Waar ga je de technische ruimte plaatsen? Enzoverder.

Leisure Pools kiest resoluut voor monoblok zwembaden. Onze zwembaden worden in Amerika of in Australië op een vaste mal vervaardigd. Daarna komen ze met de boot richting België. We werken ze met alle gekozen zwembadtechnieken af in ons atelier in Aarschot. Van daaruit worden ze vervoerd naar onze klanten en op korte tijd in de tuin geïnstalleerd. De afwerking rondom het zwembad is natuurlijk vrij te kiezen, zo kan je bijvoorbeeld opteren voor authentieke natuursteen, tropisch hardhout of keramische tegels.

Bovendien kan je bij Leisure Pools terecht voor de aanleg van je volledige tuin. Laat ons bijvoorbeeld een volledig tuinontwerp maken in samenwerking met een tuinarchitect. Graag een poolhouse, wellness-ruimte en/of tuinmeubelen erbij? Het kan. Zo zorgen we voor een mooie harmonie tussen zwembad en tuin.

EEN ZWEMBAD PLAATSEN IN EEN KLEINE TUIN?

Natuurlijk, waarom niet. Zelfs in een kleine tuin kunnen wij jouw droomzwembad aanleggen. Momenteel is ons kleinste zwembad 5 x 3 m groot. Het slimme ontwerp en het compacte formaat zorgt ervoor dat dit zwembad ook perfect in een kleine stadstuin past. En dat zonder in te boeten op al het comfort dat je van een Leisure Pools-zwembad verwacht. Bovendien zijn wij constant bezig met onderzoek naar nieuwe technieken waardoor we misschien binnenkort zelfs een nog kleiner zwembad kunnen aanbieden.

Waar plaats je het zwembad in de tuin?

Zorg ervoor dat het zwembad in de zon ligt. Door de warmte van de zon warmt je zwembad natuurlijk op en verbruikt je warmtepomp of andere zwembadverwarming minder energie. Zo bespaar jij weer op je energiefactuur. Bovendien is zwemmen in de zon gewoon veel aangenamer. Instant vakantiegevoel!

Controleer dus op een zonnige dag, liefst tijdens de zomermaanden, welke plaats in je tuin de meeste uren zon krijgt en kijk ook na of er schaduwplekken zijn. Waarschijnlijk merk je dat je het zwembad best oostelijk positioneert in de tuin. Hou ook rekening met je terras, want jouw strandstoel mag zeker niet in de schaduw staan, parasol niet meegeteld.

KLINKT GOED?

Configureer dan jouw droomzwembad via onze configurator of maak meteen een afspraak in onze showroom. Tot binnenkort!