>

Zwembad aanleggen

>

Zwembadafdekking

Welke zwembadafdekking kiezen voor je zwembad?

Kort samengevat zijn de drie voordelen van zwembadafdekking een hogere veiligheid, lagere energiekosten en minder onderhoud. Op dagen dat je niet zwemt, doe je er dus goed aan om het zwembad af te dekken. Zo hou je het water proper, gaat de warmte niet verloren en zorg je ervoor dat er niemand in het water kan vallen. Maar welk type zwembadafdekking past nu het best bij jouw zwembad? We helpen je verder met onderstaande tips!

LAMELLEN ALS ZWEMBADAFDEKKING

Een modern zwembad wordt het vaakst afgedekt met een automatisch zwembadrolluik, ook wel een lamellen zwembadafdekking genoemd. De lamellen bestaan meestal uit pvc of polycarbonaat. Het rolluik is gegarandeerd de beste zwembadafdekking op vlak van kwaliteit, veiligheid, comfort én uitstraling. Bovendien maakt zo’n automatisch zwembadrolluik het leven makkelijker, want dankzij een druk op de knop of via de app op je smartphone kan je zonder al te veel inspanning het zwembad openen of sluiten.

Wist je dat je met de juiste zwembadafdekking een hoop energie kan besparen? De warmte aan het oppervlak van het zwembad kan namelijk niet onnodig ontsnappen waardoor het water minder snel afkoelt. De lamellen zorgen dus kortom voor een betere isolatie van je zwembad. Beter voor het milieu en voor je energiefactuur! Kies je bovendien voor solar lamellen? Dan brengt en houdt deze zwembadafdekking het zwembadwater mee op temperatuur door gebruik te maken van zonne-energie. Alweer een win voor je energieverbruik.

Andere zwembadafdekkingen?

Zijn er dan geen andere soorten zwembadafdekkingen? Jawel hoor! Je kan het zwembad afsluiten met een handmatig afdekzeil: een noppenfolie of een vierseizoenenzeil. Zo’n noppenfolie isoleert relatief goed, maar biedt geen enkele veiligheidsgarantie. Een vierseizoenenzeil is iets steviger en isoleert ook voldoende. Toch is het een hele karwei om deze zeilen steeds handmatig op het zwembad aan te brengen.

Conclusie:

Een handmatige afdekking drukt de kosten dan misschien wel qua aankoop, maar vergt op termijn veel meer onderhoud en moeite.

Na het zwemseizoen kan je er dan weer wel voor kiezen om het zwembad nog extra af te dekken met een soepel winterzeil in pvc. Dit zeil zorgt ervoor dat er zich geen vuil kan ophopen in het water en dekt zelfs de boordstenen mee af. In het midden van deze zwembadafdekking bevindt zich een waterdoorlaatbare strook die het regenwater doorlaat. Zo blijft er geen water op het zeil staan. Het voordeel van een winterzeil is dat het zwembadwater op deze manier overwintert in de beste omstandigheden, wat dan weer een vlotte opstart garandeert in het voorjaar. Zo ben jij binnen de kortste keren helemaal klaar om er terug in te duiken!

Nog niet helemaal zeker over je keuze of wil je de voordelen van onze zwembadafdekking graag eens komen bekijken? Neem dan contact met ons op.

Ben je het beu niet te weten wat jouw droomzwembad nu eigenlijk echt kost?
Kom het te weten in onze zwembadconfigurator!