>

Zwembad aanleggen

>

Prijs van een zwembad

De prijs van een Leisure Pools-zwembad

Volgens experts blijven onze zomers de komende jaren alleen maar warmer worden. Een eigen zwembad in de tuin is dan de perfecte oplossing om af te koelen. Zeker als het een monoblok zwembad is dat snel geplaatst kan worden, weinig onderhoud vraagt, goed is voor uren zwemplezier, én er bovendien nog schitterend uitziet. Maar hoeveel kost zo’n zwembad dan? En welke elementen hebben een invloed op de kostprijs? Leisure Pools vertelt je er alles over.

Hoeveel kost een monoblok zwembad gemiddeld?

Het is eerlijk gezegd wel moeilijk om een prijskaartje te plakken op een zwembad, want net als bij auto’s heb je modellen van 10.000 euro, maar ook van 100.000 euro. De grote variatie aan zwembadtoebehoren maakt het moeilijk om een gemiddelde prijs te geven. Toch kunnen we stellen dat de prijs van een monoblok zwembad zonder opties start bij ongeveer 30.000 euro, maar al snel kan oplopen. Afhankelijk van het model en de gekozen opties varieert de prijs van een zwembad bij Leisure Pools gemiddeld tussen 40.000 en 70.000 euro. Voor deze prijs krijg je echter wel een prachtig verwarmd zwembad mét levenslange garantie, en een schitterende na-service waarop je altijd kan rekenen.

Eerst en vooral moet je uitmaken welk model jij het mooiste vindt. Hieronder alvast een paar van onze meest gekozen modellen.

131206516_2799178713673451_609283456676089551_o-min

Precision

Linear

Dit geïsoleerde zwembad schittert door zijn strakke lijnen en minimalistisch design. De breedte van de kuip van 3.3 meter maakt het een ideaal zwembad voor smallere tuinen.

 • Hoge waterstand
 • Onderwaterstand
 • Lengte: 7 tot 11 m
 • Breedte: 3.3 m
Aximas_Boutersem_DS_Charlotte_3

Definitve

Definitive

Dit geïsoleerde zwembad schittert net als de Cube door zijn strakke lijnen en minimalistisch design, maar heeft een hellende bodem. Ideaal voor een unieke zwembeleving!

 • Hoge waterstand en onderwaterstand
 • Hellende bodem: 1.2 m tot 1.8 m
 • Lengte: 9 tot 12 m
 • Breedte: 4 m
thumbnail_image001

Cube

Cube

Dit geïsoleerde zwembad schittert door zijn strakke lijnen en minimalistisch design. In de Cube is er voldoende plaats om te zwemmen, te ontspannen en te genieten met het gezin.

 • Hoge waterstand
 • Onderwaterstand
 • Lengte: 9 tot 12 m
 • Breedte: 4 m
3

Plunge-3-Dimage_6487327

La Strada plunge

Deze plunge pool werd ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag om beperkte tuinoppervlaktes te maximaliseren zonder in te boeten op functionaliteit. Goed voor uren waterfun! Installeer ook een tegenstroomfunctie voor maximaal sportief zwemplezier.

 • Inlooptrap
 • Lengte: 2.9 m
 • Breedte: 2.1 m
 • Diepte: 1.3 m

Wil je de prijs weten van je favoriete model? Vul het formulier in en kies het model van je dromen tussen de keuze opties. Zo kunnen wij je inlichten over de prijs van dat model.

Je gegevens

Wat is de prijs van jouw droomzwembad?

In dit artikel krijg je een beknopt overzicht van de totaalprijs van een zwembad bij Leisure Pools. Toch zijn er uiteraard verschillende factoren die mee de prijs van een zwembad bepalen. Denk maar aan het type warmtepomp, een waterval, een tegenstroominstallatie of een meet- en regelsysteem om de waterkwaliteit te controleren en te wijzigen. Ben je benieuwd naar de exacte kostprijs? Gebruik dan onze configurator. Zo krijg je meteen een concreet idee van het budget. Een financiering voor je zwembad is trouwens altijd een optie!

Maak een afspraak:

Liever meteen een afspraak plannen in onze showroom en onze zwembaden eens komen uitproberen? Dat kan via deze pagina.

Zwembadspecialisten vergelijken?

Natuurlijk begrijpen we dat je in je zoektocht naar jouw droomzwembad verschillende zwembadbouwers en -specialisten raadpleegt en prijzen gaat vergelijken. Toch raden we je aan om je niet blind te staren op de prijs van het zwembad, maar vooral te letten op de gebruikte materialen. Ook hier grijpen we nog even terug naar de vergelijking met auto’s: je kan de kwaliteit van auto van een A-merk niet vergelijken met die van een B-merk.

Leisure Pools gebruikt full epoxy vinylester wat veel resistenter is dan gewoon polyester, maar dit zie je natuurlijk wel in het prijskaartje. Toch is deze meerprijs het dubbel en dik waard als je de rest van je leven wil genieten van zorgeloos zwemplezier. En dat wil je, toch?

Ter info:

Onze kuipen worden opgebouwd uit 7 verschillende lagen van uitzonderlijke kwaliteit, waaronder een nano-isolatiemat en een kern in supervezels. Deze superieure kwaliteit laat ons toe om een levenslange garantie te geven op al onze zwembaden.

De prijs van zwembadonderhoud

Als je het zwembad zelf onderhoudt, heb je ongeveer 400 à 600 euro per jaar nodig aan onderhoudsproducten. Dit gaat dan vooral over extra chloor en pH, maar ook een robotstofzuiger is een echte luxe. Deze producten kan je trouwens allemaal eenvoudig aankopen via onze webshop, wij leveren tot bij je thuis!

Om het zwembad zomer- en winterklaar te maken schakel je dan weer best onze techniekers in. Zo ben je zeker van een goede werking en zijn er nooit discussies over de garantie op je zwembad. Reken op ongeveer 350 euro per onderhoudsbeurt.

En de verwarmingskosten dan?

Zwemmen doe je natuurlijk het liefst in een zwembad met een aangename temperatuur. Naast de installatiekost van het zwembad hou je dus ook best rekening met de energiekosten voor zwembadverwarming. Wij raden onze klanten steeds aan om het zwembad te verwarmen met een full inverter warmtepomp. Deze warmtepomp heeft een hoog rendement en beperkt zo je energieverbruik. Per jaar spendeer je ongeveer 650 euro om het zwembad, met efficiënte zwembadafdekking, te verwarmen tijdens het zwemseizoen.

Wil jij liever het hele jaar door zwemmen? Dan raden we je een warmtewisselaar aan voor de winterperiode, maar ligt je energierekening jaarlijks een pak hoger, zeker bij meerdere koude dagen.

Ben je het beu niet te weten wat jouw droomzwembad nu eigenlijk echt kost? Kom het te weten in onze zwembadconfigurator!