Een ecologisch zwembad, ook wel een natuurlijk zwembad of bio-zwembad genoemd, is een zwembad waarin geen chemische producten worden gebruikt. Het is een zwembad dat beter is voor het milieu, weinig onderhoud nodig heeft, en goed is voor uren zwemplezier. We gaan er in dit artikel dieper op in en leggen je uit hoe Leisure Pools zo’n ecologisch zwembad realiseert.

Wat is een ecologisch zwembad? 

Het ecologisch zwembad is een zwembad waarbij kritisch gekeken wordt naar de hoeveelheid chemische producten in het water, het energieverbruik van het zwembad en ook naar de hoeveelheid water dat het zwembad verbruikt. Dit alles om het zwembad zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. 

De werking van een ecologisch zwembad 

Het grootste verschil tussen een traditioneel zwembad en een ecologisch zwembad is dat er in een natuurlijk zwembad geen chemicaliën worden gebruikt. In een ecologisch zwembad gebruik je namelijk geen chloor om het zwembad te zuiveren, maar een natuurlijk filtersysteem. In een zwemvijver creëer je hiervoor een filterzone met planten, maar in een ecologisch zwembad plaats je een mechanisch filtersysteem dat met natuurlijke middelen het water helder houdt. Resultaat? Zwemmen in fris water zonder chloortoevoeging.  

Wat zijn de voordelen van een ecologisch zwembad? 

  • Geen zwembadchemicaliën 
  • Biologische filtering 
  • Geen last van chloorirritatie en/of -allergieën  
  • Onderhoudsvriendelijk  
  • Gezond 
  • Goed voor het milieu 
  • Duurzame oplossing 
  • Laag energieverbruik 

Op zoek naar een ecologisch zwembad? 

Zwemvijvers of volledig chloorvrije zwembaden plaatsen we niet. Maar als jij op zoek bent naar het beste van een traditioneel zwembad gecombineerd met de ecologische factor van een natuurlijk zwembad, dan ben je bij Leisure Pools op de juiste plek.  

Onze ecologische zwembaden vormen de sleutel tot gezonder en milieuvriendelijker zwemmen. Wij zijn bovendien continu bezig met het optimaliseren van onze bestaande technieken en met het uitwerken van nieuwe ontwikkelingen. Dit alles om het chloorgebruik in onze zwembaden te minimaliseren tot het hoogst nodige. Wij werken bijvoorbeeld met antibacteriële wanden in full epoxy vinylester die er zelfs zonder de toevoeging van chemicaliën voor zorgen dat bacteriën als MRSA en E.coli gedood worden. Kortom: een zwembad uitgerust met de nieuwste technieken dat je moeiteloos schoon houdt.  

In een Leisure Pools-zwembad is het dus altijd genieten van kristalhelder water met een minimum aan chloor! Wil je meer informatie over onze ecologische zwembaden? Stuur ons een berichtje via de contactpagina