We kunnen er niet meer om heen, de energieprijzen blijven maar stijgen. Veel zwembadeigenaars vrezen dan ook voor hun energierekening op het einde van het jaar. Gelukkig heeft het Leisure Pools-team tijdens de coronacrisis niet stilgezeten. We gingen op zoek naar innovatieve oplossingen, en ja, we hebben ze gevonden. In combinatie met een warmtepomp, zonnepanelen, een slimme meter en onze nieuwste zwembadsturing uitgerust met een PLC-sturing kan jouw zwembad namelijk werken als thermische batterij op zonnige dagen.

Je zwembad als thermische buffer

Op zonnige dagen haal je binnenkort best alles uit je zonnepanelen, dit om een torenhoge energierekening te vermijden. Maar wat als je niet thuis bent en dus ook maar een minimum aan energie verbruikt? Voor mensen met een zwembad heeft Leisure Pools de ideale oplossing. Als je overcapaciteit hebt door je zonnepanelen kan je namelijk je zwembadwater verwarmen en dient je zwembad als thermische buffer. Wij kozen hiervoor resoluut voor een frequentiesturing met PLC-sturing in onze nieuwe technische installatie. Deze PLC-sturing laat de zwembadtoestellen toe om te communiceren met de slimme meter. Zo wordt het overschot aan energie gebruikt om het zwembadwater op te warmen waardoor jij én minder energie verbruikt én gewoon kan zwemmen in aangenaam warm water!

Zwembadsturing 2.0

Het Leisure Poos-team creëerde hiermee dus een enorme upgrade van de reeds bestaande zwembadsturingen. Door te kiezen voor high-end materiaal kunnen we zelfs het volledige zwembadsysteem vanop afstand monitoren, beheren en ingrijpen indien nodig. Het kunnen ingrijpen vanop afstand is nieuw in de zwembadwereld en staat bij vele zwembadbouwers nog maar in de kinderschoenen.

Nog meer energie besparen?

Kijk even na of jouw zwembadsturing wel een frequentiegestuurde pomp heeft. Met deze investering verbruik je namelijk maar 1/3 van je elektriciteit meer ten opzichte van de klassieke zwembadpomp. Ook solar lamellen zorgen voor extra warmte in het water en zijn dus steeds vaker een geliefde zwembadupgrade. En jij? Wat doe jij als zwembadeigenaar om energie te besparen?

Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Contacteer ons!