Natuurlijk, waarom niet? Wie denkt dat een zwembad plaatsen alleen kan in een grote tuin heeft het helemaal mis. Zelfs in een kleine tuin kunnen wij jouw droomzwembad aanleggen. Zo kan jij ook in een stadstuintje van verfrissing genieten op warme dagen. Maar wat zijn nu de voordelen van zwembad in een kleine tuin? Leisure Pools zet ze op een rijtje.

Een zwembad op maat van je tuin

Steeds meer mensen kiezen voor een klein zwembad in hun tuin. De zogenaamde plunge pools hebben de laatste jaren dan ook enorm aan populariteit gewonnen. In de eerste plaats installeren mensen een zwembad in de tuin om te ontspannen, maar we horen ook regelmatig dat een zwembad in een kleine tuin een decoratieve meerwaarde heeft. Zeker in combinatie met gekleurde zwembadverlichting, een standbeeld, of een kleine fontein wordt het een heuse eyecatcher. En zo’n klein zwembad heeft echt voor ieder wat wils!

De voordelen van een klein zwembad

Een zwembad in een kleine tuin is gegarandeerd even leuk als een groter zwembad. Je kan op warme dagen in het water springen voor verkoeling, je vrienden/familie uitnodigen voor een poolparty of gewoon samen met de (klein)kinderen zwemmen. Bovendien heeft een klein zwembad nog enkele extra voordelen:

1. Je bespaart

Een kleiner zwembad is natuurlijk goedkoper dan een groter. Je hebt namelijk minder materiaal nodig om het te bouwen en het is sneller geïnstalleerd. Daarnaast is er minder water nodig om het zwembad te vullen, iets wat de kosten nog drukt. Ook je energiefactuur ligt op termijn beduidend lager bij een klein zwembad.

2. Geen bouwvergunning nodig

In de meeste gevallen heb je voor een zwembad kleiner dan 10 m2 geen bouwvergunning nodig. Je leest alles over bouwvergunningen bij zwembaden in onze andere blogtekst. Maar hoe minder administratie, hoe sneller jij een zwembad in je tuin hebt liggen.

3. Een gezonde geest in een gezond lichaam

Om voor uren zwemplezier te zorgen in een klein zwembad kunnen we er een tegenstroom in installeren. Zo kan je op dezelfde plaats in het zwembad blijven zwemmen, sportief of recreatief. Dit is dus niet alleen beter voor je fysieke gezondheid, maar ook je mentale gezondheid heeft er baat bij. Wie kikkert er nu niet op van wat baantjes te trekken na een stresserende dag?

Maar dat is nog niet alles, want ook bij onze kleine zwembaden boet je niet in op al het comfort dat je van een Leisure Pools-zwembad verwacht: een prachtig verwarmd zwembad met levenslange garantie, en een schitterende na-service waarop je altijd kan rekenen.

Jongeren in het zwembad. Wie denkt dat een zwembad plaatsen alleen kan in een grote tuin is fout. Wij bouwen je droomzwembad ook in een kleine tuin.

Kan je een klein zwembad afdekken?

Jazeker. De meeste van onze zwembaden zijn zelfs uitgerust met een ingebouwde zelfreinigende rolluiknis. Daardoor bespaar je tijd op het onderhoud van het zwembad en krijg je meer tijd voor wat er echt toe doet: genieten. Bovendien houdt zwembadafdekking het water warmer en bespaar je op die manier op energie. Doe daar nog de veiligheid voor spelende kinderen en huisdieren bij en je weet waarom wij opteren voor zwembaden met een rolluik. Indien een inbouwrolluik niet mogelijk is bij je gekozen zwembad, raden wij je daarom altijd een opbouwrolluik aan.

Wat kost zo’n zwembad voor een kleine tuin dan?

Hoewel wij deze vraag vaak voorgeschoteld krijgen, hebben we hier geen kant-en-klaarantwoord op. Net als bij auto’s hangt de totaalprijs namelijk af van de grote variatie aan zwembadtoebehoren. Denk maar aan het type zwembad, de afmetingen, de opties en accessoires, de bouwkundige kosten, etc. Al deze zaken maken het moeilijk om een gemiddelde prijs te geven voor een zwembad in een kleine tuin. Wil je toch graag weten welk prijskaartje er aan jouw droomzwembad hangt? Vraag dan gerust vrijblijvend een offerte bij ons aan.