In een overloopzwembad geniet je gegarandeerd van een unieke zwemervaring. Het spreekt dan ook voor zich dat deze zwembaden erg populair zijn bij mensen die aandacht hebben voor het esthetische effect van een zwembad in de tuin. Interesse? Leisure Pools geeft je in dit artikel meer informatie over dit type zwembad.

Wat is een overloopzwembad? 

Een overloopzwembad is een zwembad waar het waterniveau even hoog staat als de rand van het zwembad. Het loopt dus met andere woorden letterlijk over. Hierdoor ontstaat een uniek spiegeleffect waardoor het overloopzwembad in perfecte harmonie is met de omgeving. Geen wonder dat het ook een spiegelbad of spiegelzwembad genoemd wordt. Het water beweegt trouwens bijna niet, iets wat heel aangenaam is tijdens het zwemmen. En ook de zwembadrand zie je niet terwijl je baantjes trekt, jij geniet volop van de omgeving. 

Om het water steeds gelijk te laten staan met de rand van het zwembad wordt er constant water toegevoegd via een buffertank. Het overtollige water verdwijnt dan weer via een overloop aan de wanden en loopt opnieuw naar de buffertank. Hier wordt het zwembadwater gereinigd en verwarmd. Daarna komt het weer opnieuw in het overloopzwembad terecht. Vuil in het water, denk aan bladeren, takken en/of insecten, wordt op deze manier meteen afgevoerd.  

Wat zijn de voordelen en nadelen van een overloopzwembad? 

Voordelen  

Nadelen

 • Schitterende look 
 • Zwemmen terwijl je geniet van de omgeving 
 • Weinig weerstand bij het zwemmen door water dat niet beweegt
 •  Verschillende modellen en vormen verkrijgbaar 
 • Duurzaam zwembad Weinig onderhoud, want snelle circulatie van het water
 • Goede warmteregulatie
 • Laag gebruik van chemicaliën  
 • Duur in aankoop 
 • Arbeidsintensief om te installeren
 • Kan alleen door een zwembadspecialist geplaatst worden 
 • Hoog warmteverlies
 • Kans op waterverlies  

De prijs van een overloopzwembad 

Aan een exclusief ontwerp hangt natuurlijk een duurder prijskaartje vast. Over het algemeen kunnen we stellen dat een overloopzwembad zo’n 20.000 euro meer kost dan een ander inbouwzwembad. Globaal genomen moet je dus rekenen op ongeveer 60.000 euro voor een standaard overloopzwembad van 10 meter lang.  

Maar wist je dat Leisure Pools overloopzwembaden gecreëerd heeft voor het brede publiek? Wij bedachten namelijk een oplossing voor de dure en energieverslindende buffertank en werken met een horizontale skimmer met hoge waterstand. Daardoor heb je de buffertank niet nodig en is een overloopzwembad bij Leisure Pools wél te betalen.  

Een overloopzwembad van Leisure Pools 

De voordelen van een overloopzwembad, maar wel de slimme technieken en de luxe van een Leisure Pools-zwembad, wat wil een mens nog meer?  

In onze Cube-reeks brachten we de pluspunten van een overloopzwembad samen met een gelamineerde technische overloop. De waterstand bevindt zich daardoor net onder de natuurstenen randafwerking. Zo creëren we het unieke uitzicht van een overloopzwembad, maar wordt het waterverlies steeds tot een minimum beperkt. Ook bij intens gebruik van het zwembad. Je (klein)kinderen kunnen dus zoveel bommetjes maken als ze willen. Niet nodig om je in te houden in een Leisure Pools-overloopzwembad.  

Aan het bouwen van een overloopzwembad begin je trouwens beter niet zelf. Als professionele zwembadbouwer helpt Leisure Pools je dan ook met plezier verder. Meer informatie over de mogelijkheden van onze overloopzwembaden? Contacteer ons!