Hou je van een nachtelijke duik in het zwembad? Of wil je gewoon op elk moment van de dag genieten van de eyecatcher in je tuin? De juiste zwembadverlichting kan helpen! Met onderwaterverlichting in het zwembad geniet jij ook na zonsondergang nog van memorabele momenten by the pool. Maar welke opties zijn er? En welke moet je kiezen?

Soorten zwembadverlichting 

Voor onze zwembaden raden wij standaard inbouwspots aan. Deze inbouwzwembadverlichting wordt naadloos gemonteerd in de zijwanden van het zwembad waardoor er geen kans bestaat op verwondingen tijdens het zwemmen. Plaats zeker niet te veel spots, want water is een natuurlijke weerkaatser. Daarom kan je met een minimum aan spots het volledige zwembad al verlichten.  

Tip: Zorg dat je verlichting zo geplaatst wordt dat je geen last hebt van het licht in je ogen.  

Daarnaast bestaat er drijvende zwembadverlichting op batterijen. Verschillende vormen dobberen op het waterdek en verlichten zo de omgeving. Vooral de combinatie van beide soorten zwembadverlichting zorgt voor veel sfeer in je tuin. 

Welke zwembadverlichting? 

Vroeger werden zwembaden standaard uitgerust met halogeenlampen, maar onderwaterledverlichting is aan een grote opmars bezig. Waarom? Ledverlichting is heel duurzaam, milieubewust en uiteindelijk goedkoper. Zo gaat een ledlamp zeker 70.000 branduren mee, een groot verschil met de 1500 uren van een halogeenlamp. Daarnaast verbruiken ze veel minder energie en zijn ze verkrijgbaar in verschillende RGB-kleuren. Ideaal voor alle late zwemuurtjes! Voor je zwembad gebruik je best powerleds in plaats van gewone ledverlichting, deze zijn namelijk krachtig genoeg om het water mee te verlichten.  

Voordelen van zwembadverlichting met powerleds 

  • Duurzaam 
  • Energiezuinig 
  • Beschikbaar in diverse RGB-kleuren 
  • Bestand tegen warmte, koude en schokken 
  • Waterbestendig 
  • Wordt niet warm 

Kortom: de perfecte combinatie van esthetiek en functionaliteit!  

Creëer sfeer met zwembadverlichting 

Sfeer en gezelligheid, maar ook een stukje veiligheid. Dat zijn de voornaamste functies van zwembadverlichting. Zeg niet te snel dat je geen zwembadverlichting nodig hebt, want achteraf krijg je er misschien spijt van. Wie wil er op een zwoele zomeravond nu niet tot rust komen met zijn voetjes in het water? 

Nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!