Aangezien een buitenzwembad heel wat bladeren, takjes en andere vuildeeltjes opvangt, is een goede zwembadfilter een must om steeds te kunnen genieten van kristalhelder zwembadwater. Bovendien zorgt zo’n zwembadfilter ervoor dat het zwembadonderhoud beperkt blijft. Het is dan ook belangrijk om een zwembadfilter te kiezen die perfect op jouw zwembad wordt afgestemd. We vertellen je er alles over in deze blog!

Afbeelding bij blogtekst zwembadfilters

Wat is de taak van een zwembadfilter?

Zonder een zwembadfilter wordt je zwembad al snel heel vuil. Een zwembadfilter verwijdert namelijk de bacteriën en het vuil uit het zwembad. Het is daarom samen met de zwembadpomp het belangrijkste onderdeel van je zwembad. 

Leisure Pools zorgt voor de beste zwembadfilter

Leisure Pools zorgt er altijd voor dat jouw zwembad wordt uitgerust met een zwembadfilter die alle vuildeeltjes maximaal uit het water verwijdert. Dit is niet alleen nodig om in proper water te zwemmen, maar zorgt er ook voor dat je minder chemicaliën gebruikt. Om dit te bereiken combineren we de ideale filtermassa met een fijnmazig filtersysteem. Wil jij trouwens een zwembad met een hoge waterstand? Dan krijg je een andere zwembadfilter dan de zwembaden met een lage waterstand.

De capaciteit van een zwembadfilter

De juiste capaciteit van een zwembadfilter wordt bepaald aan de hand van de inhoud van het zwembad. Helaas bestaat er geen richtlijn als basis, dus baseren we ons bij Leisure Pools op de regels uit de publieke sector, onze expertise en ons vakmanschap. We maken een berekening om absolute veiligheid te garanderen in jouw specifieke situatie. Dit doen we concreet door de juiste flow te berekenen. Ondercapaciteit van de zwembadfilter leidt namelijk tot mogelijke gezondheidsproblemen en overcapaciteit zorgt dan weer voor nodeloos stroomverbruik.

Wat is het verschil qua zwembadfilter bij een skimmer- en een overloopzwembad?

Als je informatie opzoekt over de geschikte zwembadfilter kom je hoogstwaarschijnlijk ook de termen ‘overloopzwembad’ en ‘skimmer zwembad’ tegen. Maar wat is het verschil? Bij een overloopzwembad ligt de waterspiegel gelijk met de omliggende boordstenen. Hierdoor creëer je een exclusief visueel effect. Het water wordt bovendien over de hele lengte van het zwembad afgevoerd en de drijvende vuildeeltjes worden meegevoerd naar de zwembadfilter.

Bij een skimmer zwembad staat het water lager en wordt het vuil afgevoerd via de openingen van de skimmers in de zwembadrand. Het spreekt dus voor zich dat beide zwembaden een ander type zwembadfilter vragen voor een goede reiniging.

Nog vragen over de juiste zwembadfilter?

Aarzel dan niet om ons te contacteren!